Lidmaatschap

Verzeker je van:

  • Persoonlijke service
  • Juridische hulp
  • Loopbaanadvies
  • Maxi solidariteit
Word lid van ACV
   

Ondanks alle adviezen van experts en ondanks de acties van het Gemeenschappelijk Vakbondsfront besliste de Regering een indexsprong. Maak duidelijk dat de vakbonden ook in uw naam dit NEEN-signaal verkondigen. Onderteken de petitie

Nieuws en opinie ACV laat van zich horen

Meer nieuws
ACV-congres stemmen
APR 24

Actualiteitsresoluties ACV-congres: "Zich verzetten tegen elke vorm van onrechtvaardigheid"

In de actualiteitsresoluties spreekt het ACV zich uit over tal van hete hangijzers en de manier waarop het die wil aanpakken. Het Congres blijft de fundamentele onrechtvaardigheden aanklagen in het beleid van de diverse regeringen, dat gericht is op een verarming van werknemers en gerechtigden op sociale uitkeringen en een verrijking van vermogenden. 
Marie-Hélène Ska
APR 24

Activiteitsresoluties ACV-congres: "Sociale en fiscale onrechtvaardigheid wegwerken"

'Strijd tegen het strenge bezuinigingsbeleid, op de bres voor werk en fiscaliteit', zo zou de titel kunnen luiden van de roadmap die het ACV voor de volgende vier jaar heeft vastgelegd door de activiteitsresoluties goed te keuren. Minder investeringen en steeds grotere besparingen leiden tot meer onzekerheid en armoede en vergroten de economische en financiële macht ten koste van de burgers, de werknemers en de staat. Het is een vicieuze cirkel die de werknemer slechts een hongermaal laat in plaats van een feestmaal als we dit zomaar zouden hebben laten begaan", stelt Marie-Hélène Ska algemeen secretaris van het ACV. Het ACV zal blijven opkomen voor een globale belastinghervorming. Die moet de lasten verschuiven van inkomens uit arbeid naar inkomens uit vermogen en de lasten beter spreiden naar draagkracht.  
2015-04-24 Schone Kleren fietstruitje Minister Peeters
APR 24

Minister Kris Peeters krijgt ‘schone’ fietstrui cadeau

Ook in België bindende maatregelen nodig om de arbeidsomstandigheden in de kledingsector te verbeteren. Wereldsolidariteit en de andere organisaties van de Schone Kleren Campagne overhandigden twee jaar na de instorting van het Rana Plaza complex in Bangladesh, een fietstenue geproduceerd in goede arbeidsomstandigheden aan minister van Economie, Consumentenzaken en fervent fietser Kris Peeters. Hij kreeg ook een videoboodschap van een Aziatische kledingarbeidster. Hiermee vroegen ze de minister om een beleid te ontwikkelen zodat ook Belgische kledingbedrijven hun kledij in betere arbeidsomstandigheden laten produceren. 
ACV-congres: Openingsspeech Marc Leemans
APR 23

Opening ACV-congres: "Een sleutelmoment voor zeggenschap"

900 deelnemers luisterden naar de openingsspeech van ACV-voorzitter Marc Leemans: "Via de IAO (Internationale Arbeidsorganisatie) zetten de werkgevers de aanval in op het stakingsrecht; op Europees niveau is er de aftakeling van centrale, solidaire akkoorden onder sociale partners. De Europese sociale dialoog ligt op apegapen. De Europese Commissie investeert er niet langer in. Erger, met de zogenaamde Refit-agenda voor 'better regulation' wil men nieuwe regels via sociaal overleg ongedaan maken. Waarbij zelfs wordt geweigerd Europese sectorale akkoorden over veiligheid en gezondheid te bekrachtigen"...
ACV 2015-04-20 Geen banenpact zonder sociaal overleg
APR 20

Het scenario voltrekt zich geheel zoals verwacht: geen banenpact zonder sociaal overleg

Vandaag kondigt minister Muyters aan dat hij zelf een voorstel van banenpact zal doen aan de Vlaamse Regering. Hiermee dreigt een voorspelbaar scenario zich geheel zoals verwacht te voltrekken: de minister beslist. Eensgezind roepen de vakbonden iedereen op om het overleg alle kansen te geven en zo te komen tot een banenpact dat door alle partijen gedragen wordt.
Meer nieuws
Banner eurobiljetten
Ons socialezekerheidsstelsel is gebaseerd op de betaling van sociale bijdragen op beroepsinkomsten. Deze sociale bijdragen dienen ter financiering van de vele uitkeringen en vergoedingen.
Lees meer
ACV-affiche - tijd nodig voor andere dingen
Om leven en werken te verzoenen kan je je loopbaan onderbreken. Denk aan tijdkrediet, ouderschapsverlof, palliatief verlof of een ander zorgverlof. Hoe? Het ACV informeert je.
Lees meer

Regionaal nieuws ACV laat van zich horen

Meer nieuws
Op maandag 11 mei organiseert ACV Gent-Eeklo de infohappening eindeloopbaan. Je kunt vanaf 18 uur bij het ACV terecht voor algemene info over de eindeloopbaan in workshops of voor advies op maat bij een medewerker van je beroepscentrale.
Lees meer
jobstudentenkaravaan
ACV Gent-Eeklo organiseert een fotowedstrijd in aanloop naar de week van de solidariteit (van 4 tot 10 mei).
Lees meer
Vanaf 1 april 2015 kunnen leden die aan de slag zijn voor bepaalde dossiers op afspraak terecht bij het ACV-dienstverleningspunt in de buurt.
Lees meer
jobstudentenkaravaan
Zijn de tickets voor Werchter weeral wat duurder? Kost liften door India meer dan gedacht? Ben je op zoek naar een vakantiejob maar weet je niet goed waar te zoeken? De oplossing is nabij! De jobstudentenkaravaan van ACV Enter komt naar je toe! Op de jobstudentenbeurzen kan je niet alleen de ideale vakantiejob vinden, je komt er ook te weten hoeveel je nu precies mag verdienen om je kindergeld te behouden, en hoe het zit met belastingen. Kom dus zeker eens langs als we in de buurt zijn.
Lees meer
Eind 2014 besliste de regering Michel I om fors te besparen op onder meer de sociale zekerheid. Dit bovenop de wijzigingen die de vorige regering al had ingezet. Langer werken is het modewoord.
Stilaan is  het besparingsprogramma  omgezet in concrete besparingsmaatregelen. Op vandaag is bijna alles omgezet in wetteksten en kunnen we al zeer concrete wijzigingen inzake landingsbaan 55-60+, brugpensioen (of nu werkloosheid met bedrijfstoeslag) en pensioen meegeven aan de werknemers uit de privésector. Vanaf maart organiseren we een aantal infoavonden in het Meetjesland.
Lees meer
Meer nieuws

Online stempelen: veilig, makkelijk en snel

Volledig werklozen kunnen op elektronische wijze via socialsecurity.be hun controlekaart invullen en naar het ACV versturen. Ben jij ACV-lid en volledig werkloos? Vervang je papieren controlekaart door een elektronische. Online stempelen betekent minder verplaatsingen. Bovendien gebeurt de betaling veiliger én sneller. Probeer het! Lees meer...
Hier vind je de contactgegevens van de beroepscentrales met vestiging in de regio Gent-Eeklo.
Lees meer